вівторок, 5 травня 2020 р.

Консультація для батьків на тему: "Як доглядати за дитячими іграшками під час карантину"

Консультація для батьків на тему: "Як доглядати за дитячими іграшками під час карантину"



Догляд за дитячими іграшками під час карантину (За матеріалами журналу «Методична скарбничка вихователя» №4 2020 року).
Обрати й придбати для дитини хорошу іграшку – недостатньо. Важливо ще вміти правильно за нею доглядати. Адже за неналежного догляду іграшка може стати причиною різних захворювань у дітей. А в умовах карантину – це особливо актуально. Тож дбаючи про іграшки, ми дбаємо про здоров’я своїх дітей!
Нові іграшки, які щойно придбали, обов’язково ретельно вимийте з милом протягом 15 хвилин під проточною водою з температурою +37. Потім висушіть на свіжому повітрі.
Іграшки, якими діти граються на вулиці, зберігайте окремо й мийте ретельніше за інші. Адже разом із такими іграшками в домівку можуть потрапити небезпечні бактерії, віруси і навіть гельмінти.
Іграшки, якими дитина грається вдома, зберігайте в контейнерах. Вони оберігатимуть іграшки від скупчення пилу.
Не дозволяйте дитині брати чужі іграшки та давати свої іншим дітям. Особливо це стосується музичних інструментів, як-от сопілки, губні гармошки та інших, які дитина може брати в рот. Через них збудники різних інфекційних захворювань, і особливо вірусу COVID-19, передаються особливо швидко.
Попросіть старших дітей, аби вони брали іграшки молодших лише чистими руками. Адже бактерії, які не становлять небезпеки для дорослих, можуть викликати захворювання в дошкільників. Особливо ретельно мийте іграшки, які були з дитиною в лікарні. Більшість бактерій і вірусів можуть зберігатися на поверхні пластикових іграшок понад два дні. При цьому, аби на іграшці залишилися бактерії, варто лише доторкнутися до неї або покашляти. У домашніх умовах для дезінфекції м’яконабивних іграшок замість бактерицидних опромінювачів використовуйте заморожування. А ліпше на період карантину взагалі вилучте їх з вільного доступу дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар